tisdag 15 februari 2011

helgens hajk i bilder

Vi började på söndagskvällen med en sportlovsgudstjänst i Karaby, här ser ni mig och Erika leda uppvärmingen iförda sportkläder. Jag kan hälsa att vi kom även med i NLT (Nya lidköpingstidningen) iförda sportkläder, tänka sig! Här nedan följer en svit av deltagarna då de "bygger bo" inför natten.


Efter en lång natt fylld av skönhetssömn!? var allihop ledare och deltagare igång med att göra iordning inför Café Grace. Ungdomarna hjälpte till med kaffeservering och påtårspåfyllning och de fick mycket beröm av cafégästerna. Mest beröm fick de nog för de sånger de sjöng i den andakt vi höll tillsammans. Efter det blev det så dags för Café Grace egen bingo, där de tre priserna var åtråvärda ballerinskexpaket. "Aalex" skötte bingodragningen och utropandet med den äran och stämningen var på topp. När gästerna gått tog vi en långpromenad genom samhället och välbehövlig energipåfyllning i form av korv med bröd.




På kvällen övade församlingens alla vuxenkörer inför den stora dagen, den 27 februari, då vi har mottagning för vår nye kyrkoherde! Jag kan skvallra om att det lät riktigt bra på repet så får alla vara friska tror jag att det kommer att bli en alla tiders körupplevelse!
Nu ska jag vila mig i form inför torsdag kväll då jag och Erika bjuder in Dig och alla Du känner på reflextipspromenad vid Tådene slöjdskola med början 17.45-18.15, ta med en reflex, en ficklampa och en vän att hålla i handen och kom! Varm choklad och kanelbulle väntar vid målet!
Må så gott mina vänner!
Vid tangenterna,
Linda


café grace-brödet

Det är kul med uppskattning! Ibland, eller jag tror jag kan sträcka mig till att skriva faktiskt ganska ofta, så får vi frågor på receptet till kakor som vi serverar på café Grace, och ibland även på brödet. Vi serverar alltid samma nybakta bröd men har varje vecka en ny kaka att njuta av. Jag hänvisar de allra flesta till vår hemsida där länken hit finns och en del får recept på mail och andra i postlådan och det tar jag som en fin komplimang! Men nu slog det mig att receptet på brödet finns nog inte här på bloggen så här kommer det!

Koka ihop en gröt på
3 dl havregryn
0,5 liter mjölk
50-100 gram smör i klickar som får smälta
häll sedan i
0,5 liter mjölk
1 dl sirap röres ihop med
1 hg jäst
blanda detta i den stora grytan sen häller du i
2 dl grahamsmjöl
ca 10 dl mjöl
2 tsk salt
När det känns som att armen nästan ska gå av har du en lagom lös deg som du kan baka ut i frallor direkt låta jäsa medan du bakar ut hela degen, sen gräddar du frestelserna i drygt 200 grader varm ugn!

Lycka till vänner!

Vid tangenterna,
Linda