onsdag 14 april 2010

en särskild bild till en särskild vän!

Nu är de här!
Jag plockade dem igår kväll på en plats mellan dig och mig!

Kramar från Linda

tisdag 13 april 2010

sandslottsdag!!

Visst är det en underbar bild!
Den ligger som bakgrund på den inbjudan till sandslottsdagen som jag gjort idag! Jag måste bara göra lite reklam för den här på bloggen så alla ni vänner kan anmäla er eller tipsa nära och kära!

Förra året avslutade vi barn och ungdomsgrupperna med en familjedag på Svalnäs, Örslösa församlings egen riviera! (Jag hade dock inte sval blommig sommarklänning, kilklackskor i bast, och stora solglasögon och stråhatt, som jag skulle haft om det varit den franska rivieran, men det funkade att delta klädd på svenskt vis, helt oglamoröst, i jeans och piké!) I år kommer uppföljaren!
Årets sandslottdag är den 23:e maj kl 14!
Men vad händer då?
Jo...
Vi inleder med en kort andakt nere på sandstranden då barn och ungdomar sjunger fint, sen fikar man medhavd fikakorg, och efter det går startskottet och stranden fylls av slottsbyggande familjer! (80 personer indelade i 20 lag var med ifjol, undrar hur många som kommer i år!)
När byggandet pågått en halvtimma börjar utlottningen av alla de riktigt finfina priserna som vi fått av generösa företagare i vår bygd och från stadens djupa gränder! För att ha chansen att vara med i utlottningen behöver du anmäla ditt lag på minst 3 personer, där minst en ska vara under 12 år och minst en ska vara vuxen, via mail till mig(finns på Örslösa församlings hemsida) och komma den 23:e och bygga ett slott!
Imorgon väntar babyrytmik och nya inbjudningslappar på att bli skrivna, bl a lappen om sommarens läger på Flarken på Kållands ö. Spännande...
Men nu ropar min solstol på mig!
Min kropp längtar efter D-vitamin!
På min datorskärm har jag satt upp det rosa bandet sen i höstas, det kommer ni nog ihåg, det med punktskrift på. Det som det står med punkterna är det kloka orden - jag ska bara
Viktiga ord!
Jag ska bara...
logga ut, åka, varva ner och koppla av....
Vid tangenterna,
Linda

måndag 12 april 2010

vad har hänt och hur har det gått?

Hur har det nu gått med allt vårt arbete med påsken 2010?
Jo, vad vi rört vid har blivit succé! Man ska inte skryta över sin egen arbetsinsats, men det gör jag heller inte, allt är sanning! Ifjol kom det mellan 20-30 gudstjänstbesökare kl 11 till Tådene, i år kom det 147 kl 18! Det är fantasiska siffror! Men även om det bara kommit fem personer skulle de fått sitt livs påskgudstjäntupplevelse! Vilken härlig kör vi hade, de hade sånt uttryck, de sjöng och förmedlade texterna från hjärtat! Senast i förmiddags, så här en vecka senare har jag och Erika fått ännu mer beröm från en gudstjänstbesökare som blev så otroligt berörd av det manus vi skrivit ihop utifrån påskens bibeltexter!
Långfredagen gick också den jättebra, som vanligt kom det förvånandsvärt många och lyssnade på kantaten Jesu sju ord på korset!
Förra veckan gick vår arbetstid till grupperna som hade sina vanliga träffar och till att ha en påskvandring för årskurs tre i Örslösa och Tuns skola. Nu tror jag att vi fått nog av att vara i roll för en tid framåt, och Erikas haka har nog snart läkt efter lösskäggslimmet. Måste som vanligt avsluta med att bjussa på en skojig bild strax innan påskdagsgudstjänstens början, på bilden ser ni Erika som Josef av Arimatea och mig själv som förlåtelsens ängel, fast med ett lärljungelakan över min kåpa. Jag skulle särskilt vilja att ni noterar alla lockarna som tog lite drygt en timma för mig och en glödande varm locktång att få till, men o så glamoröst!

Nu ska vi börja denna veckans bestyr! Det består bl a i lite inbjudningar till Flarkenläger för två av Skutangrupperna i Tun, inbjudan till vår Sandslottstävling (där alla som deltar vinner pris) den 23 maj, ett utskick med en bekräftelse med tider och annat till alla de församlingsbor som anmält sig till vår resa till Ullared, och kanske först och främst ska vi göra en hejdundrande bra familjegudstjänst i Tuns kyrka kl 16 nu på söndag!

Och idag känns det som sommar utanför fönstret...
jag ska nog bjuda mina kära kollegor på övre våningen på lite glass i eftermiddag! Och en liten spatsertur i solens sken! Tänk lite "rosor på kind"skulle sitta fint till min nya kermit-gröna vårjacka!

Ha en alldeles fantastiskt skön dag min vänner!

Vid tangenterna,
Linda