onsdag 16 juni 2010

du o ja´ Alfred, du o ja´


Hej vänner!

Nu efter en kort ledighet börjar så det stora arbetet med sommarens läger på Flarken! Äntligen kommer Jenny och alla pusselbitar faller på plats! Vilket team vi är!
Här ser ni en bild från vår rekognoseringstur dit ut! Kan ni tänka er att ett ställe vid vägens ände, utan el eller rinnande vatten med utedass och bara vindskydd att sova i kan vara nått man ser fram emot! Nu har vi handlat och packat mat och andaktsmat-erial! Imorgon får vi packa all vår lägerpackning i form av diskbaljor, knivar, durkslag, presenningar och rep bara för att nämna något. Det känns lite som om vi är med i Jönssonligan när man läser lista efter lista med grejor som ska med. Tre dagar och så mycket packning...vart är vårt samhälle på väg... egentligen skulle man säkert klara sig med vad man kan få ner i en ica-kasse, självklart modell större. Men varför inte ge ungdomarna som ska med en trivsam och "glammig" version av hur ett läger kan vara, eller vad sägs om, väldigt gott doftande tvål vid utedasset, godisregn över dammig presenning, god mat (tacobuffé) tillagad i askan över öppen eld och inte minst en Kalle Anka-pocket och en korsordstidning för de som inte kan sova! Det är lyx och glam så att det stänker om det!
Vi tänkte även låna ut detta utrymme under vårt läger och då kommer ungdomarna att få sköta bloggen i mån av tid och inte att förglömma uppkoppling! (Täckningen i vildmarken är kass!) Det kan bli spännande! Men främst ska vi paddla kanot, laga mat, fiska och vissa modiga bada, och sen får vi passa på att njuta av vildmarken!
Må så gott och sola inte försiktigt, kroppen behöver D-vitamin och därmed bastu!
Vid tangenterna,
Linda
vid sidan om henne,
Jenny