onsdag 24 mars 2010

världens kväll!!



Hej vänner!


Många av er är nyfikna på hur världens kväll avlöpte.. och jo... det kunde inte blivit bättre!!

Det kom massor av utklädda barn med sina föräldrar och givetvis var vi fullt utklädda både jag och Erika!
Vi började förmiddagen med att "koka" Etiopisk pepparsås till 100 personer, den består av (håll i er nu) 5 kg köttfärs, 5 kg rödlök, etiopisk bakokrydda med bland annat biskopsogräs och bockhornsklöver i, detta ska sedan simma runt i 2,5 kg smör i 3 timmar. Efter 3 timmar skummade vi av pepparsåsen på 1,5 liter fett (men det skulle man inte enligt receptet) och kunde sen konstatera att vi lagat en alldeles förträffligt god rätt. Detta körde vi sen iväg till Friel där det hela begav sig! De drygt 90(!) personerna tyckte det var jättegott och många tog en andra gång, pepparsåsen serverades på en skiva vitt bröd och med bananskivor, hackad ananas, gräddfil, russin och jordnötter som tillbehör.
Hur gick det då med insamlingskampanjen frågar sig kanske vän av ordning... Den kvällen samlades det in drygt 10 000 kronor till kampanjen Rent vatten! Kan ni tänka er vilken kväll!


Jag måste ju bara bjussa på ett kort med barnen på scenen! Vad de jobbat sig hemma med kostymeringen! Denna veckan får de "lön" för mödan då jag ska ha Påskpyssel för hela famljen både i Örslösa och Tun, de brukar uppskattas av både små och stora!
Kanske finns det en och annan som är lite, lite nyfikna på hur jag och Erika såg ut i söndags och för er kommer detta lilla kort!




Må gott mina vänner!
Vid tangenterna,
Linda