tisdag 12 oktober 2010

café grace, kaka och mycket grädde..

I måndags slog vi besöksrekordet för terminen på vårt café Grace!
Veckans kaka på det faktiskt, omåttligt populära café Grace var en härlig frestelse serverad med massor av vispad grädde. Receptet saxades ur Året runt och ser ut så här:
150 gr smör
200 gr mörk blockchoklad med mintsmak
2 dl råsocker
3 ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2 krm salt
250 gr kesella 10%
Smält smör och choklad. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i samma kastrull som chokladsmeten. Vänd i kesellan och grädda i långpanna 20x30cm i 175 grader i ca 20 minuter!
Nu har vi startat alla grupper och noterat att vi har fler deltagare i samtliga grupper än vad vi haft i våras! Jättekul!! På vår kulturresa till Vänermuseet förra veckan var vi rädda att inte fikat skulle räcka. Vi hade bara beställt bullar till 60 personer, jag vet inte om det faktum att jag och Erika hoppade över fikat, eller om någon förälder valde att spontanbanta till förmån för barnen, gjorde att bullarna precis räckte!
Och i babyrytmikgruppen finns bara en plats kvar, så om du känner dig manad anmäl dig på studs!
På tal om babyrytmik så kommer vi strax bli ännu bättre ledare eftersom vi på måndag ska avbryta vårt "vanliga" jobb med en dags fortsättningskurs i ämnet! Det ser vi båda fram emot!
Församlingen har sett över församlingshemmens kostnader och funnit att det finns många fasta telefoner som kostar mer i fasta kostnadeer än vad som används så vi har nu för första gången i vår karriär blivit utrustade med jobbmobiltelefoner, det som våra kollegor i grannförsamlingarna haft i många år! Dessa telefoner är sedan kopplade till vår växel så att alla samtal går via dem, vilket gjorde att församlingen kunde spara lite till! Nog om det ekonomiska och över till det väsentliga! Vi fick två att välja på, en modell nokia och en ericsson, och jag valde såklart ericsson och valde den finaste färgen! Ljuvligt rosa... precis som min själ...

Må så gott mina vänner!

Vid tangenterna,

Linda