torsdag 10 december 2009

pepparkakor och andra gubbar!

Idag har vi arrangerat den första dagen av två med Bibeläventyret för åk 4-6 i Tun och Örslösa skolor. Vilken upplevelse!!
En oerhört pedagogisk ledare från Götene kom och lärde eleverna halva gamla testamentet helt utantill med hjälp av lätta och enkla rörelser. Målet är att eleverna efter nästa torsdag ska kunna rabbla gamla testamentets böcker, viktiga händelser och personer, i rätt följd på mindre än fem minuter!!

Igår hade vi vår sista julpysselkväll i Tuns församlingshem, och med facit i hand blev de två kvällarna succé! Det kom fler än vi vågat hoppas på till båda kvällarna! I år har barn, ungdomar och stolta föräldrar lämnat oss med ett tomtepyssel, smällkarameller, marsipangodis och vackra, hemgjorda julkort, samt rejält mätta av hembakade pepparkakor och stora lussekatter!

Nu gör vi helg!?
Erika ska vara helt ledig förutom imorgon då hon spelar bröllopsmusik för ett brudpar. Jag ska sjunga på en begravning på fredag, på lördag en julkonsert på Rörstrands med en kör jag sjunger med i som heter Bel Canto, och på söndag sjunger jag på julkonsert i Järpås kyrka med en gigantisk kör som vår kollega Per arrangerar med sina 70 korister!

Vid tangenterna,
Linda

tisdag 8 december 2009

juletid = julefrid?


Nu är vi verkligen mitt i julstressen, mitt i livet! Vi skyndar oss allt vad vi kan, missar hälften och kommer på ännu fler saker vi kanske skulle haft för att få allt så innerligt perfekt som vi vill ha det. Men vad är väl en bal på slottet...

Jag tror alla barn och föräldrar som kommer att komma på våra julpyssel i dagarna två, blir glada och nöjda även om det kanske saknas servetter, men just i planeringsstadiet kan servetter och annat relativt smått få oanat stor betydelse.

Glädjeämnet som bär oss denna vecka är att vår avslutningsgudstjänst för alla barn och ungdomsgrupper i söndags gick alla tiders kanonbra! (Bilden ni ser är tagen av Gunno Hasselberg.) Våra familjegudstjänster denna termin har allihop dragit bra nära fullsatta kyrkor! Hurra vad vi är bra! Gud är god!
Vid tangentbordet
Linda
Vid Linda
Erika