måndag 21 december 2009

ur askan i elden

hej på er!
Med facit i hand har jag ändå svårt att förstå hur dagarna räcker till så här innan jul.
Vi har, för att ta en snabbrepris, hunnit med att avsluta bibeläventyret för alla mellanstadiebarn i församlingen, vad duktiga de är, nu kan de redogöra för hela gamla testamenet!
Vi har haft möte med julmat och en presentation av vad framtidsgruppen (några förtroendevalda och några anställda) jobbat med under hösten, vilka fräscha idéer de hade, det gör att man ser fram emot att få fortsätta att arbeta med verksamheten i den här församlingen! Julvandringar har vi också hunnit klämma in, det är ett trevligt arbete, det kräver lite jobb innan och efter för att få våra lokaler att se ut som Betlehem år 0, men med några vädringsställ, presseningar, filtar och levande ljus kan man komma ganska nära, tror jag... sen möter barnen i årskurs 1 några av oss anställda utklädda till Josef, Maria, värdshusvärd, herdarna på ängen och ängeln.
Som avslutning på veckan bjöd Per på en hejdundrande julkonsert med alla sina körer och med lilla mej som solist! Det gick bra som sammanfattning, fast vi vet nu alla att Tuns kyrka är i stora behov av en fräschare ljudanläggning!

Så kastar vi oss så över denna veckan, vad erbjuder den då mer än kyla (-17 grader, hua) och ännu mera sång på julafton i Tranum och Örslösa! Jo, nu tror jag att lite julstämning av misstag smitit in i mitt hjärta av sten, jag tänkte överraska mina kollegor här på kontoret med julfika så till kaffet idag hade vi glögg och självklart russin och mandel, pepparkakor med mögelost, och ischoklad och knäck! Imorgon blir det jullunch på jobbet! Sushi! Det är smarrigt!

Ha det bra mina vänner!
Vid tangenterna,
Linda