tisdag 24 november 2009

julens sånger


idag funderar vi på sånger...
sånger från andra våningen...

Julsånger, för barn eller ungdomar typ mellanstadieåldern, inte för mycket text, inte lucia-anknuten, gärna profan (utan Gud och Jesus, för om dem sjunger vi om på gudstjänsten innan) och det gör inget om de har hört den många gånger förut så att de vet hur den går, och väldigt gärna lite "poppig" med upptempo.

Uppgiften är svår och kravspecen detaljerad, ändå tycker vi att vi fått fram tre-fyra "bubblare" för ungdomarna i våra grupper att sjunga på adventskalaset efter deras avslutningsgudstjänst den 6 december!


Det här med julen som en glädjens högtid är fascinerande! Alla har ett på-gränsen-till-vansinne-fullt schema, men ändå har de tid för ännu mer aktiviteter, som tur är! Jag tror vi i detta mörker som omger oss nästan dygnet runt behöver våra julbetonade aktiviteter! Vi åker på den ena julkonserten (själv medverkar jag i totalt 4 stycken!) efter den andra, julspel, julvandringar och julavslutningar...och luciatåg...


Men vad är det vi egentligen gör??

Är det inte det vi mest av allt behöver!
Vi träffar andra människor, delar tankar, vi ler varmt och fikar gott! Kanske är det svaret på den eviga frågan om meningen med livet!

Dessutom lyser våra nyinköpta, strålande adventsstjärnor med ett trivsamt, varmt ljus! Faktiskt nästan helt magiskt, som i cocacola-reklamen med "holidays are coming"-låten och lastbilarna, det som t o m får mitt hjärta att känna någon slags julstämning!


Vid tangenterna
Linda

1 kommentar:

  1. men söta du...det är faktiskt inte advent än. Inte tjuvstarta heller.:)

    SvaraRadera