tisdag 15 februari 2011

café grace-brödet

Det är kul med uppskattning! Ibland, eller jag tror jag kan sträcka mig till att skriva faktiskt ganska ofta, så får vi frågor på receptet till kakor som vi serverar på café Grace, och ibland även på brödet. Vi serverar alltid samma nybakta bröd men har varje vecka en ny kaka att njuta av. Jag hänvisar de allra flesta till vår hemsida där länken hit finns och en del får recept på mail och andra i postlådan och det tar jag som en fin komplimang! Men nu slog det mig att receptet på brödet finns nog inte här på bloggen så här kommer det!

Koka ihop en gröt på
3 dl havregryn
0,5 liter mjölk
50-100 gram smör i klickar som får smälta
häll sedan i
0,5 liter mjölk
1 dl sirap röres ihop med
1 hg jäst
blanda detta i den stora grytan sen häller du i
2 dl grahamsmjöl
ca 10 dl mjöl
2 tsk salt
När det känns som att armen nästan ska gå av har du en lagom lös deg som du kan baka ut i frallor direkt låta jäsa medan du bakar ut hela degen, sen gräddar du frestelserna i drygt 200 grader varm ugn!

Lycka till vänner!

Vid tangenterna,
Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar