onsdag 13 april 2011

påsk, påsk och åter påsk

Nu när våren börjar kännas på riktigt även för en "fröslök" som jag, kommer två veckors intensivt men roligt arbete. Veckan innan barnens påsklov har vi alltid påskpyssel istället för de vanliga skutangrupperna. Då bjuds alla in med hela sin familj till en kväll fylld av äggblåsning, limpistolsbrännmärken, påskkortklippande och påskbrevsmålande och såklart fika! Igår kväll var "turnéen" i Örslösa och imorgon drar vi likt en cirkus vidare till Tun och idag träffar vi babyrytmikgruppen! Nästa vecka har grupperna med skolbarn ledigt och vi träffar café Gracegästerna och babyrytmiken. Det kommer bli två dagar då iallafall jag inte kommer tänka ett spån på bikinisäsongen som kommer! Här kommer redan nu receptet på nästa veckas cafékaka, påskgul ananaspaj med en liten klick grädde. Ja ni läste rätt bara en liten, liten för vispad grädde och för den delen vispad vaniljvisp gillar jag inte så mycket, om du däremot skulle bjuda mig på solvarma nyplockade hallon eller jordgubbar med lite socker och mycket ovispad grädde, ja då kommer saken i ett helt annat läge...
Nu kommer ett recept beräknad till en vanlig pajform, men på måndag kommer jag att skala upp det så jag tror det ska passa i en långpanna, men jag skriver inte ut det receptet för det kommer innehålla så mycket smör så den siffran vill jag inte ha sett!

Blanda allt till pajdegen väl:
3 dl mjöl
o,5 dl socker
1 tsk bakpulver
150 gram smör (smält)

Nu gör du en fyllning som ska direkt i pajskalet:
rör ihop:
1 burk avrunnen krossad ananas (400 gram)
1 ägg
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl creme fraiche
1 citron, både rivet skal och lite saft

Grädda hela härligheten i 20-30 min i 200 grader och njut!

Må så gott mina vänner!
Vid tangenterna,
Linda

1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Hos er "häpar" det verkligen, för vad jag förstår så har ni fullt upp inför påsken. Vad trevligt för föräldrarna att få påskpyssla med sina barn. Ni är för härliga att hitta på roliga saker. Jag kanske tar en sväng bort till församlingshemmet och kollar läget.
    Härligt recept igen, farligt gott ser det ut, måste pröva.
    Önskar dig Linda allt gott!
    Kram Raina

    SvaraRadera